Molts usuaris estan preocupant-se cada dia més de la seva privadesa. Avui dia són molts els serveis que recopilen informació que de primeres podria semblar insignificant, però la veritat és que moltes d'aquestes dades es podrien utilitzar amb males intencions en cas de caure en mans equivocades. Però què fan aquests serveis amb les nostres dades? Podem esborrar-los? Avui ens ensenyarem com esborrar les dades emmagatzemades a Google.
Com esborrar automàticament el vostre historial de localització i activitat a Google
Des del bloc oficial de Google ens arriba aquesta nova funcionalitat integrada als ajustaments dels comptes de Google que permetrà programar un esborrat automàtic de totes les dades emmagatzemades que tinguin a veure amb la localització i l'activitat del vostre perfil. Es tracta d'una funció que en el moment d'escriure aquest article no estava completament activada, però, la companyia ha confirmat que estarà activa a tots els comptes d'un moment a l'altre.
Gràcies a aquesta funcionalitat podrem programar un esborrat automàtic de totes les dades relacionades amb l'historial de localitzacions, l'activitat diària, l'historial web i l'historial d'aplicacions. Actualment, el compte permet activar o desactivar aquest registre automàtic, així com la possibilitat de fer un esborrat manual de determinats dies.

Però la nova funcionalitat vol posar-nos les coses més fàcils, i de passada reforçar la confiança dels usuaris davant de Google. El nou botó de programació permetrà ajustar un esborrat automàtic de les dades segons 3 criteris:
- Esborrat manual: No hi haurà canvis i haurem de continuar esborrant les dades de manera manual, podent seleccionar exactament què volem eliminar.
- Esborrat després de 18 mesos: Totes les dades amb més de 18 mesos d'antiguitat s'esborraran automàticament sense necessitat de fer cap acció més.
- Esborrat després de 3 mesos: Google només emmagatzemarà dades amb menys de 3 mesos d'antiguitat, per la qual cosa aquells més antics s'esborraran automàticament.
Set it and forget it: Rolling out so your Google Account, new auto-delete controls will make it even easier to manage your Location History and activity data → https://t.co/IkOP6srCjA pic.twitter.com/DIzQ4yJZrA
— Google (@Google) 1 de maig de 2019
Per activar aquesta funció (quan estigui disponible al teu compte), només hauràs d'accedir a l'enllaç que et deixem a continuació i activar la programació a la secció que triïs. Podràs, per exemple, esborrar automàticament les dades de localització i deixar intactes les de Web i Aplicacions.
Què guanyem i què perdem en esborrar les dades?
El primer que et vindrà a la ment és el relacionat amb la teva privadesa. Google no tindrà les teves dades, per la qual cosa podràs estar tranquil, però has de tenir en compte que només es podran esborrar automàticament dades amb una antiguitat superior a tres mesos. Si no vols deixar ni rastre ho hauràs de fer de manera manual. D'altra banda, totes aquestes dades emmagatzemades serveixen perquè els serveis de Google treballin de manera més personalitzada amb el vostre perfil. Funcions com Google Now o el mateix assistent de Google tindran menys informació (cap, per ser exactes) amb què poder oferir els seus serveis de manera eficaç.